
Bruchetta s paradajkami
INGREDIENCIE:
- 1 kg paradajok
- 2 PL nasekaných bazalkových listov
- 1 strúčik cesnaku
- 5 PL olivového oleja
- 1x cibuľa
- 1 PL balzamikového octu
- biela bageta
- soľ a korenie podľa chuti
POSTUP:
Nalejeme do hrnca približne 2 litre vody a privedieme ju do varu. Medzitým si umyjeme paradajky a urobíme na oboch koncoch krížové nárezy pre uľahčenie šúpania. Keď nám voda zovrie, stiahneme hrniec z ohňa a vložíme doň narezané paradajky približne na 1 minútu. Potom paradajky vytiahneme a necháme ich vychladnúť. Pomocou noža z nich odstránime šupku.
Predhrejeme si rúru na 230 °C.
Ošúpané paradajky si nakrájame na drobné kocky a vložíme ich do misy. Primiešame pretlačený cesnak, olivový olej a balzamikový ocot. Nakoniec zmes dochutíme soľou, korením a čerstvou nakrájanou bazalkou.
Pomocou noža si nakrájame bielu bagetu na šikmé plátky s hrúbkou približne pol centimetra. Každý plátok potrieme olivovým olejom z jednej strany a položíme na plech. Strana, ktorú sme natreli olejom by sa mala dotýkať plechu.
Do predhriatej rúry vložíme plátky bagety a opekáme ich 5 až 6 minút. Plátky by mali byť po upečení zlatistej farby.
Na opečený chlieb natrieme paradajkovú zmes a servírujeme ako predjedlo.




