Špagety Carbonara

Špagety Carbonara

INGREDIENCIE:

  • 100g slaniny
  • 50g tvrdého syra Pecorino
  • 3x vajce
  • 350g špagiet
  • soľ a korenie podľa chuti

POSTUP:

Vytiahneme si veľký hrniec, do ktorého nalejeme vodu a necháme ju zovrieť.

Medzitým si nakrájame slaninu na pásiky. Rozpálime si panvicu na miernom ohni a pridáme nakrájané pásiky slaniny. Slaninu mierne smažíme približne 15 minút. Tuk by mal byť priesvitný a slanina chrumkavá.

Ak nám voda zovrela, osolíme ju, premiešame a pridáme špagety. Špagety varíme na miernom ohni. Dodržujeme odporúčanú dobu varenia, ktorú si môžeme prečítať na obale špagiet.

Medzitým si začneme pripravovať vaječnú zmes. Vajíčka rozbijeme do misky a dôkladne ich rozšľaháme. Nastrúhame si syr Pecorino, ktorý pridáme k vajíčkam a všetko spolu vyšľaháme. Nakoniec pridáme mleté čierne korenie a znova premiešame.

K pečenej slanine pridáme pár lyžíc vody z cestovín, zmes premiešame a necháme ju zhustnúť.

Ak sú špagety uvarené, opatrne ich vytiahneme z vody pomocou klieští. Pridáme ich do panvice s opečenou slaninou a premiešame. Vodu z cestovín nevylievame.

Do panvice pridáme vajíčkovú zmes so syrom a všetko spolu pravidelne miešame.

Ak je omáčka príliš hustá, pridáme pár lyžíc vody z cestovín. Opäť miešame, dokedy nám nevznikne krémová konzistencia.

Pred servírovaním posypeme špagety nastrúhaným syrom Pecorino.

Pridať komentár