
Špagety Carbonara
INGREDIENCIE:
- 100g slaniny
- 50g tvrdého syra Pecorino
- 3x vajce
- 350g špagiet
- soľ a korenie podľa chuti
POSTUP:
Vytiahneme si veľký hrniec, do ktorého nalejeme vodu a necháme ju zovrieť.
Medzitým si nakrájame slaninu na pásiky. Rozpálime si panvicu na miernom ohni a pridáme nakrájané pásiky slaniny. Slaninu mierne smažíme približne 15 minút. Tuk by mal byť priesvitný a slanina chrumkavá.
Ak nám voda zovrela, osolíme ju, premiešame a pridáme špagety. Špagety varíme na miernom ohni. Dodržujeme odporúčanú dobu varenia, ktorú si môžeme prečítať na obale špagiet.
Medzitým si začneme pripravovať vaječnú zmes. Vajíčka rozbijeme do misky a dôkladne ich rozšľaháme. Nastrúhame si syr Pecorino, ktorý pridáme k vajíčkam a všetko spolu vyšľaháme. Nakoniec pridáme mleté čierne korenie a znova premiešame.
K pečenej slanine pridáme pár lyžíc vody z cestovín, zmes premiešame a necháme ju zhustnúť.
Ak sú špagety uvarené, opatrne ich vytiahneme z vody pomocou klieští. Pridáme ich do panvice s opečenou slaninou a premiešame. Vodu z cestovín nevylievame.
Do panvice pridáme vajíčkovú zmes so syrom a všetko spolu pravidelne miešame.
Ak je omáčka príliš hustá, pridáme pár lyžíc vody z cestovín. Opäť miešame, dokedy nám nevznikne krémová konzistencia.
Pred servírovaním posypeme špagety nastrúhaným syrom Pecorino.




