Talianske olivové oleje sú považované za niektoré z najkvalitnejších na svete a hrajú v talianskej kuchyni kľúčovú úlohu. Tu je niekoľko dôležitých informácií o talianskych olivových olejoch:
- Káva
-
Víno a prosecco
- Instantné polievky a krémy
- Cestoviny
- Múka a pečenie
- Polenta
- Ryža
- Koreniny, bylinky a dochucovadlá
- Omáčky, dresingy a nátierky
- Paradajky, pestá a hotové omáčky
- Špeciálna kuchyňa
- Strukoviny a zelenina
- Oleje a octy
- Tuniak konzervované mäso
- Konzervované produkty
- Nealko nápoje
- Pečivo, knäckerbroty, krekry
- Rastlinné nápoje
- Sušienky, mueali a cereálie
- Cukor a sladidlá
- Čaj
- Marmelády. med a krémy
- Čipsy a slaný snack
- Čokoláda a kakao
- Cukríky
- Na varenie a pečenie
-
Starostlivosť o domácnosť
- Cestoviny
- Múka a pečenie
- Ryža
- Polenta
- Špeciálna kuchyňa
- Instantné polievky a krémy
- Koreniny, bylinky a dochucovadlá
- Omáčky, dresingy a nátierky
- Paradajky, pestá a hotové omáčky
- Konzervované produkty
- Strukoviny a zelenina
- Tuniak konzervované mäso
- Oleje a octy
- Káva
- Čaj
- Víno a prosecco
- Nealko nápoje
- Rastlinné nápoje
- Pečivo, knäckerbroty, krekry
- Sušienky, mueali a cereálie
- Čipsy a slaný snack
- Čokoláda a kakao
- Cukríky
- Marmelády. med a krémy
- Cukor a sladidlá
- Na varenie a pečenie
- Starostlivosť o domácnosť
Kategórie
Úvodná stránka
-
- Cestoviny
- Múka a pečenie
- Ryža
- Polenta
- Špeciálna kuchyňa
- Instantné polievky a krémy
- Koreniny, bylinky a dochucovadlá
- Omáčky, dresingy a nátierky
- Paradajky, pestá a hotové omáčky
- Konzervované produkty
- Strukoviny a zelenina
- Tuniak konzervované mäso
- Oleje a octy
- Káva
- Čaj
- Víno a prosecco
- Šumivé vína
- Víno
- Nealko nápoje
- Rastlinné nápoje
- Pečivo, knäckerbroty, krekry
- Sušienky, mueali a cereálie
- Čipsy a slaný snack
- Čokoláda a kakao
- Cukríky
- Marmelády. med a krémy
- Cukor a sladidlá
- Na varenie a pečenie
- Starostlivosť o domácnosť
- Torty a zákusky
- Omáčky
- Cestoviny
Posledné články
-
Publikované do: 04.05.2024Talianská káva a jej charakteristikaBy Pavel Espace
Druhy kávových zŕn a ich charakteristika Ak patríte medzi milovníkov kávy, pravdepodobne ste sa už niekedy zamýšľali nad tým, koľko rôznych kávových zŕn existuje, a čím sa odlišujú. Momentálne sú na trhu dostupné štyri rôzne druhy zrnkovej kávy, z ktorých najbežnejšie sú arabika a robusta. Čítajte ďalej a dozviete sa viac o rôznych druhoch kávy a ich charakteristických vlastnostiach.
-
Publikované do: 04.05.2024Talianska tradícia aperitivoBy Pavel Espace
Tradícia aperitivo vznikla v Taliansku pred niekoľkými stovkami rokov a v rôznych podobách pokračuje dodnes. Aperitivo je nápoj alebo kokteil sprevádzaný malým jedlom zvyčajne na konci pracovného dňa. Čítajte ďalej a dozviete sa viac o tejto zaujímavej talianskej tradícii a jej histórii.
-
Publikované do: 04.05.2024Poznáte najznámejšie druhy talianskych cestovín?By Pavel Espace
Pri pomyslení na talianske jedlo nám ako prvé prídu na myseľ cestoviny a pizza. Cestoviny sú nepochybne nenahraditeľnou súčasťou talianskej kuchyne. Existuje množstvo typov, ktoré sa líšia v závislosti od regiónu. Poznáte tieto základné druhy?